Developers Day bij Unit4

Vandaag waren we op bezoek bij de Dev-Day van Unit4, voor het demonstreren van cloud based ontwikkelstraten. We hebben twee implementaties van deze ontwikkelstraten gedemonstreerd. Beide implementaties zijn bij klanten uitgevoerd op basis van het Continuous Delivery 3.0 gedachtegoed van het NISI. De implementaties zijn uitgevoerd binnen ons Young Professional Programma.

Jacco Mook presenteerde een implementatie voor een Legacy systeem waarbij de backoffice en frontoffice in iteraties is gemigreerd naar Continuous Delivery. Bij de implementatie is onder meer Jenkins en Linux gebruikt.

CD3.0 1.jpg

De scripting voor Jenkins bleek hier een uitdaging. Die uitdaging heeft te maken met de beperkingen in de pad-namen van Jenkins.

Uiteindelijk zijn aanvullende scripts geschreven om het probleem op te lossen..

In het tweede deel presenteerde Stijn Dautzenberg een implementatie voor een andere klant. Deze klant wilde GIT-versiebeheer voor 100 maatwerk versies van een softwareproduct combineren met een functionele programmaopzet.

IMG-20181003-WA0002.jpg

Door de functionele opzet kunnen OO-concepten niet worden toegepast, om wijzigingen in de core via inheritance door te voeren over de 100 maatwerk versies. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van een concept dat bij Continuous Delivery 3.0 kenniscentrum van het NISI is ontwikkeld.

Een hele leuke dag. Met dank aan Unit4.

IMG_20181003_161204.jpg
RecruitmentJan Vlietland