Young Professional Program

IT-talent met een passie voor software-engineering werkt binnen een externe organisatie.


De software-industrie is continu in ontwikkeling. Binnen de organisatie op zoek naar de nieuwste kennis op het gebied van software-oplossingen? Het Young Professional Program van Search4Solutions brengt talentvolle Informaticastudenten samen met de praktijk. De software engineers beschikken door het programma over een brok ervaring en de meest recente IT-kennis. Search4Solutions doet dit in partnerschap met de Universiteit Utrecht (UU) en het Nederlands Instituut voor de Software Industrie (NISI).


Bright software minds

Binnen het YPP worden talentvolle bachelor- en masterstudenten van het Departement Informatica aan de Universiteit Utrecht aangetrokken. Deze studenten hebben al een passie voor software engineering en bevatten de nodige communicatieve skills. Binnen onze organisatie doorlopen ze vervolgens een traject van 3-6 maanden, waarbij ze opdrachten voor het NISI en Search4Solutions verrichten. Daarna kunnen deze bright software minds direct aan de slag met IT-taken in een externe organisatie. Binnen 2-3 weken zijn ze volledig productief.


Young Professional Program (YPP)

Het YPP is ontstaan vanuit het Nederlands Instituut voor de Software Industrie (NISI). Het NISI voorzag talentvolle studenten al van demonstraties over de onderstaande kenniscentra. Sommige studenten pakte deze kennis razendsnel op, waardoor we van mening waren dat zij ook bij softwarebedrijven aan de slag kunnen. Het YYP werd daarmee gelanceerd. Search4Solutions heeft vervolgens het internship verder ontwikkeld, waarbij deze bright software minds worden opgeleid binnen de drie kenniscentra van het NISI:

  • Continuous Delivery & Continuous Intelligence 

  • Cybersecurity & Pentesten

  • Software Engineering


Wanneer de IT-talenten het traject succesvol hebben doorlopen worden zij bij externe opdrachtgevers geplaatst. De software engineers zijn minimaal 16 uur per week inzetbaar.  


Waarom een Young Professional binnen de organisatie?

  • Betrouwbare partner door de samenwerking met de Universiteit Utrecht.

  • De studenten beschikken over de nieuwste software-kennis door het partnership met het NISI.

  • De bright software minds zijn resultaatgericht en bieden praktische oplossingen voor IT-vraagstukken.

  • De meerderheid van de software talenten blijven na afloop van het traject aan de externe organisatie verbonden.


Meer informatie over een bright software mind binnen de organisatie?